Jump to content
Cover for Ge liv
Isbn: 978-91-0016-475-1
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Novels
Accessible since: January 2017

E-book

Ge liv

Ge liv är en kärleksroman, en lovsång till livet och till kärleken mellan man och hustru. Men en viktig roll spelar också skildringarna av barnafödande, både med den vanliga, passiva metoden och med den nya, smärtförebyggande.

Huvudpersonen har upplevt en smärtsam första förlossning. Hennes psykiska jämvikt rubbas svårt. Hon anklagar sig för att inte älska sitt barn tillräckligt och känner sig sämre än andra. Babyn och den i ett slag förändrade tillvaron frestar hårt på makarnas samliv. Vetskapen om en ny omedelbar graviditet drabbas dem som en chock.

Genom en läkare får hon slumpartat information om den psykoprofylaktiska metoden. Hon beslutar sig för att på egen hand genomföra träningen för den nya födseln. Därmed förändras hela hennes liv. Gradvis vidgas hennes medvetande, och gradvis väcks också hennes lust att leva, att älska, att njuta livet och kärleken.

Ge liv är en roman om kärlek men också en bok om kvinnas situation i dagens Sverige. Den manar till förändring inifrån, av övertygelse och känsla. Den vädjar till individens livskraft och lust.

Ge liv är en fristående fortsättning på Veka livet författarens genombrottsroman från 1970.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone