Jump to content
Cover for Syndaren
Isbn: 978-91-8524-767-7
Publisher: Jentas
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2018
Narrator: Kerstin Andersson
Length: 11 hours 59 minutes

Audiobook

Syndaren

Innanför kapellets väggar, nu nedfläckade av blod, ligger två nunnor – en död, en allvarligt skadad – båda offer för ett skoningslöst, brutalt övergrepp.

Det barbariska brottet verkar sakna motiv, och de äldre nunnorna i klostret är inte till mycket hjälp i polisutredningen. Men rättsläkaren Maura Isles obduktion av den döda kvinnan ger ett chockerande resultat: Den 20-åriga syster Camille födde ett barn innan hon mördades.
Det makabra fallet tar en ny, häpnadsväckande vändning när en annan kvinna hittas mördad i en övergiven byggnad, med kroppen lemlästad till oigenkännlighet.
Tilsammans med kriminalassistent Jane Rizzoli försöker Maura Isles lösa de grymma morden. Vem är far till unga Camilles barn? Kommer syster Ursula att överleva och minnas överfallet? Vem är den stympade kvinnan? 
Isles och Rizzoli är snart en hänsynslös galning på spåret.


"En halsbrytande intensive deckare ..."

Aftonbladet

”Thrillers blir inte smartare än så här.”
Lee Child

”Hon är lika bra som Nicci French och Karin Slaughter … En klassisk bladvändare.”
Daily Mirror

”Gerritsen var läkare innan hon började skriva, och i hennes romaner finner man så många makabra detaljer att man aldrig mer vill sätta foten på ett sjukhus. Men är man en av dem som inte har något emot verkligt stark kriminalmedicin kommer hon att hålla en i ett järngrepp.”
Mail on Sunday

”Makaber, förförisk och kusligt trovärdig.”
The Times, London

”Kiminallitteratur när den är som hypnotiskt och nervdallrande bäst.”
Harlan Coben

”Tess Gerritsen visar att hon fortfarande är i topp. Jag älskar den här enastående fängslande historien och kan inte vänta på nästa.”
Karin Slaughter

”Händelsemättad, underhållande och oemotståndligt fängslande.”
Chicago Sun-Times

”En stark berättelse som behåller greppet om läsaren långt efter att den sista sidan har vänts.”
Orlando Sentinel

”En hänförande, skickligt konstruerad thriller som omedelbart griper tag i läsaren och aldrig släpper greppet.”
Booklist

”Har du aldrig läst Gerritsen, så glöm inte att räkna med elpriset när du köper din första roman av henne … för tro mig, du kommer att sitta vaken hela natten.”
Stephen King

Tess Gerritsen är läkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 länder och sålts i över 30 miljoner exempar. TV-serien ”Rizzoli & Isles” är baserad på hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och ägnar sig på heltid åt sitt författarskap. Hon är bosatt i Maine.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone