Jump to content
Cover for Din skogshandbok (Epub2)
Isbn: 978-91-8898-326-8
Publisher: Nicotext
Category:
Children's books Science Sports and outdoor recreation Hobbies & Games
Accessible since: May 2019

E-book

Din skogshandbok (Epub2)

EBOK, Epub2-format 
ISBN 9789188983268  

En överlevnadshandbok för survivalister och andra skogstokiga.


Din skogshandbok innehåller en mängd olika tips om hur du klarar dig med enkla medel i skogen. Du lär dig att göra upp eld, bygga läger, knyta knopar och använda första hjälpen om olyckan är framme. Du behöver inte vara gammal scout eller ha gjort lumpen. Det enda du behöver är denna bok, en läskburk och en tampong.

Kom ihåg: den som förbereder överlever.

Din skogshandbok är faktagranskad av experter. Kapitlet Första hjälpen är korrekturläst av en överläkare. Kapitlet Skogens skafferi utgår från Svenska arméns överlevnadshandbok. Övrig fakta är hämtad från Nationalencyklopedin och olika scouthandböcker.

Recensioner:
"Den perfekta julklappen för den inbitne stadsbon som har en önskan om att bli skogens MacGyver. I 'Din skogshandbok' får vi ära oss gör upp eld, knyta knopar, bygga läger mm."
Allers, 28 november 2017

"Den nya boken Din skogshandbok, Nicotext förlag, är som en inspirerande och kunnig scoutkompis att ta med på skogsutflykten."
Lantliv, nr 10, 2017

"Texterna, som är välskrivna och lättlästa, kompletteras bra av de fina och informativa bilderna. (...) Här finns instruktioner för hur man packar, gör upp eld, bygger vindskydd, slår knopar och mycket mer. (...) Din skogshandbok kräver inga förkunskaper och passar alla som vill lära sig mer om skogen och hur man klarar sig där." Betyg: 4 av 5
Ylva Ericson, BTJ-häftet, nr 11 2017

"Greppa Din skogshandbok och bli skogens MacGyver! Här lär du dig att överleva utan moderna hjälpmedel."
Aftonbladet Söndag, 12 mars 2017

"Oumbärlig för mig som aldrig varit scout och som nästan går vilse i min egen trädgård. Så underbart praktisk."
M-Magasin, september 2017

"Den perfekta gåvan till en novis stadsbo som plötsligt bestämt sig för att ta jägarexamen. Boken är fullproppad med enkla tips på hur man klarar sig i vår nordiska natur."
Jaktmagasinet Big Game, nr 2, 2017

"Här är en överlevnadshandbok med klassiska tips som man kan använda med enkla medel i skogen. Du lär dig att göra upp eld, bygga läger, knyta knopar och använda första hjälpen om olyckan är framme."
Minnenas Journal, nr 7, 2017

”Allt du behöver veta om vattenrening, vad du gör om du blir nedkyld eller hur du ska agera om du stöter på en björn. […] Förbered dig på saker som kan inträffa genom att studera denna bok, […] ta med den när du plockar svamp eller vandrar i naturen, det är lätt att gå vilse."
Hem ljuva hem, nr 5 2017

"[...] Din skogshandbok, en överlevnadshandbok för dig som aldrig varit scout eller värnpliktig."
Icakuriren, nr 14 2017

"Din skogshandbok innehåller en mängd olika tips på hur du klarar dig i skogen, och en hel del kul kuriosa."
Gård och Torp, nr 4 2017

Din skogshandbok är en överlevnadshandbok om hur du med lite förberedelser blir tryggare och säkrare i alla möjliga situationer. […] enkel och smart info om hur man gör ifall man till exempel går vilse.”
Tidningen Scout, 9 juni 2017

"Vet du hur du ska göra för att överleva några dygn i skogen? Om inte kan vi rekommendera denna skogshandbok med handfasta tips!"
Allt om Jakt & Vapen

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone