Jump to content
Cover for Världens ursprung 1: Khalil - erotisk novell
Isbn: 978-87-2643-094-3
Publisher: LUST
Category:
Short stories Romance Erotic
Accessible since: February 2021
Narrator: Betty Lilja
Length: 35 minutes

Audiobook

Världens ursprung 1: Khalil - erotisk novell

Novellen är inspirerad av Gustave Courbets berömda tavla Världens ursprung som hänger på Musée d’Orsay i Paris och vars okända modell har varit mycket omtalad. Det var först 2018 som den 152 år gamla gåtan fick sin lösning: den berömda "interiören" tillhörde Constance Quéniaux, kurtisan och före detta dansös på Parisoperan.
I denna trilogi berättas bakgrunden till detta mytomspunna konstverk genom Constances skandalomsusade liv och många älskare. Den första delen handlar om hennes passionerade kärlekshistoria med Khalil Bey, en turk-egyptisk diplomat och välkänd figur i Paris konstnärskretsar under 1860-talet. Det var också Khalil Bey som beställde det skandalösa motivet av Gustave Courbet.

Louise Manook är en fransk författare som länge har arbetat inom dokumentärgenren. Ett avgörande möte i Timbuktu med migranter på väg till Europa fick henne att byta till fiktion för att berätta deras historia. Hon skrev därefter flera filmmanus som alltid strävade efter att vara de mänskliga känslorna så nära som möjligt. Skrivandet av erotiska noveller är en del av samma process: att resa för att möta platser, epoker och karaktärer för att berätta om dem mer exakt och intimt.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone