Jump to content
Cover for Tro mig när jag ljuger
Isbn: 978-91-8023-184-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2021

E-book

Tro mig när jag ljuger

Årets mest uppmärksammade norska deckardebut

»En bättre psykologisk thriller får man leta efter. En glittrande debut som överraskar från första sidan.« Randaberg 24

»En kriminalroman av högsta klass.« Gjengangeren

»Språket är lekfullt och färgrikt, med miljöbeskrivningar som närmar sig det filmiska. Det här är väldigt bra.« Ringerikes blad

Lars Lukassen är polis i Hønefoss, frånskild med delad vårdnad om den åttaåriga dottern Annie. När polischefen behöver ta tjänstledigt får Lars kliva in i rollen som tillfällig chef. Detta gör det ännu svårare för honom att vara ensamstående pappa och ha tid för Annie.
När en man hittas död på en stig vid Storälven tycks det först handla om en naturlig död, men det finns frågetecken. Vid obduktionen visar det sig att mannen har stora mängder metanol i blodet. Har han blivit förgiftad? I samma veva får polisen in en anmälan om en man som kallas Sagoberättaren, som skrämt barn utanför skolan med otäcka berättelser.
Lars är mitt inne i utredningen. Samtidigt träffar han läraren Johanna Brekke, som kommit till Hønefoss för ett tillfälligt vikariat på skolan. Men det är något som skaver – Johanna tycks vara på flykt från någonting. Lars Lukassen tvingas fråga sig vem som är vän och vem som är fiende i en allt farligare jakt på sanningen.

ELLEN G. SIMENSEN [f. 1975] är en norsk författare. Hon har gått Cappelen Damms kriminalförfattarskola och är programledare i podcasten Helt kriminellt. Tro mig när jag ljuger är hennes debut och den första boken om Lars Lukassen.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone