Jump to content
Cover for Välkommen till Amerika
Isbn: 978-91-8023-522-8
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: December 2021
Narrator: Linda Boström Knausgård
Length: 3 hours 7 minutes

Audiobook

Välkommen till Amerika

Nominerad till Augustpriset & till Best Translated Book Award i USA

»Från den första meningen håller Linda Boström Knausgård läsaren i sitt grepp.« Therese Eriksson , SvD

»Linda Boström Knausgård väjer inte för det mörka och hemska. Samtidigt är hennes prosa vacker, klar och precis. En storartad roman.« Jenny Högström, Aftonbladet

I Välkommen till Amerika möter vi en familj på randen till katastrof. Det är nu länge sedan flickan slutade prata. Mamman, skådespelerskan, och brodern, som spikar igen sin dörr och kissar i flaskor, har båda vant sig. Och alla vill de vara ifred. Samtidigt längtar de ofantligt mycket efter varandra.
Den döda fadern kan plötsligt sitta i flickans säng när hon kommer hem från skolan. Bara flickan vet att hans död är hennes skuld. »Vi är en ljus familj«, upprepar mamman. Men flickans mörker sipprar in under dörrspringor och rinner ur kranarna i badkaret. Frågan om vem som är starkast finns där hela tiden. Och en kärlek så stark att den hotar att slå dem sönder och samman.

Linda Boström Knausgård föddes 1972 och debuterade som poet 1998. Hennes kritikerrosade novellsamling Grand mal [2011], följdes upp med Helioskatastrofen [2013] som belönades med Mare Kandre-priset och nominerades till Sveriges Radios romanpris och National Book Award i USA. Välkommen till Amerika [2016] nominera­des till Augustpriset och Best Translated Book Award i USA samt har översatts till tjugotvå språk. Hennes senaste roman Oktoberbarn [2019] nominerades till Sveriges Radios romanpris.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone