Jump to content
Cover for Jag flög för Hitler – En tysk jaktpilots memoarer
Isbn: 978-91-8018-467-0
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: February 2022

E-book

Jag flög för Hitler – En tysk jaktpilots memoarer

Vid andra världskrigets utbrott sökte sig Heinz Knoke till Luftwaffe. Han var ingen framstående flygelev, men lyckades klara av utbildningen. Så småningom utvecklades han till en av det tyska flygvapnets mest framstående jaktpiloter, och utsågs i slutet av kriget till divisionschef.

Knoke blev nedskjuten flera gånger men räddade sig med fallskärm. Han fortsatte som jaktpilot till slutet av kriget då han skadades svårt vid ett sabotagedåd på marken. Förutom hisnande luftstrider och märkliga äventyr, då han räddat sig ur sitt störtande flygplan och vandrade över fientligt område eller låg i Nordsjöns isande vågor, skildrar Knoke sammanhållningen och kamratskapet inom flygförbanden, respekten för skickliga motståndare och sin egen kärlekshistoria under brinnande krig. Han loggade över 2 000 flyguppdrag och sköt ned 52 fiendeplan.

Heinz Knokes levande förstahandsskildring är en klassiker i flyglitteraturen och ger fascinerande insikter i vardagslivet inom det tyska flygvapnet.
För första gången på 40 år blir denna klassiker åter tillgänglig på svenska. Utgåvan har ett efterord av författaren och ett nytt förord av militärhistorikern Richard Overy.  Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone