Jump to content
Cover for Kloster, mord och dolce vita - Lunchfallet & Döden vid floden
Isbn: 978-87-2806-243-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2022

E-book

Kloster, mord och dolce vita - Lunchfallet & Döden vid floden

Benvenuto a Santa Caterina! I denna idylliska by i hjärtat av Toscana bor ordenssystern Isabella. Och när hon inte arbetar eller ber, jo men då löser hon mord. I "Kloster, mord och dolce vita" får du ta del av de två första böckerna om Isabella, Toscanas egen detektivnunna!

Lunchfallet:
I lilla Santa Caterina går dagarna långsamt fram för ordenssystern Isabella, vars dagar mest består av arbete och bön. Men när hon hittar syster Raffaela livlös inne på klostergården så blir det genast liv i den sömniga lilla staden. Man misstänker att den levnadsglada nunnan måste ha ramlat ner från klocktornet. Men det är inte vad Isabella tror. Tillsammans med den unge karabinjären Matteo börjar Isabella själv utreda dödsfallet och kommer snart en mörk hemlighet på spåren... Nu krävs gudomlig hjälp!

Döden vid floden:
Den gamle Gaetano och hans trogna sanktbernhardshund Caesar är omtyckta gäster i Santa Caterina. Men en dag hittar karabinjären Matteo den sympatiske landstrykaren kallblodigt mördad i sin lilla bovagn nere vid floden. Hela byn är i chock – vem skulle göra något sådant mot en så godhjärtad människa? Och var har hunden tagit vägen egentligen? Syster Isabella blir också mycket berörd när hon hör talas om mordet. Tillsammans med Matteo börjar hon följa upp spåren. Och upptäcker att Gaetano inte var den han utgav sig för att vara...


Valentina Morelli har skrivit romaner i många år. Serien "Kloster, mord och dolce vita" är en hyllning till hennes älskade hembygd och den fångar det underbara, levnadsglada Toscana. Genom sina mysiga deckare förmedlar hon djupt mänskliga historier.

Benvenuto a Santa Caterina! I denna idylliska by i hjärtat av Toscana bor ordenssystern Isabella. Det är här hon lever, arbetar och ber. Men som en blixt från klar himmel hamnar hon mitt i en mordutredning! Från och med den dagen gör den nyfikna nunnan det till sin livsuppgift att gå till botten med bybornas alla större och mindre förbrytelser. Och karabinjären Matteo uppskattar sin himmelskt hjälpande hand. För som enda polis i Santa Caterina har han verkligen händerna fulla...


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone