Jump to content
Cover for Utredarna – En bok om ondska och brottslighet
Isbn: 978-87-2842-072-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography True Crime
Accessible since: December 2022

E-book

Utredarna – En bok om ondska och brottslighet

Som chef för mordavdelningen hos den danska polismyndigheten blir Bent Isager-Nielsen hösten 1999 inkallad till ett makabert fall. Två flickor har varit ute och lekt i en glänta i skogen och upptäckt en stor brasa. Mitt på bålet ligger en förkolnad klump, och när polisen kommer till platsen upptäcker dem att byltet innehåller resterna av en människa.

En intensiv utredning påbörjas för att identifiera den avlidne. Inget mord har någonsin klarats upp av en enda person och med hjälp av bland annat rättsläkare Hans Petter Hougen och rättsmedicinsk antropolog Niels Lynnerup får vi följa med Bent Isager-Nielsens utredning om liket i skogen, men även en rad andra intressanta fall som han har arbetat på under årens gång.

'Utredarna' bygger på Isager-Nielsens fascinerade arbete inom det danska polisväsendet och ger oss en skrämmande inblick i hur man fångar en mördare.
Bent Isager-Nielsen är en dansk författare samt föredetta polisinspektör och utredningschef. Han var tidigare chef och ledare av den mobila specialenheten, Rejseholdet, i Danmark. Idag är han även konsult, föreläsare samt tv- och podcastvärd.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone