Jump to content
Cover for Fri från beroende och psykisk ohälsa: Nykterhet och välmående genom personlig utveckling
Isbn: 978-91-8983-503-0
Publisher: Media 24 / Digibook
Category:
Education Philosophy Psychology Medicine & Health
Accessible since: July 2023

E-book

Fri från beroende och psykisk ohälsa: Nykterhet och välmående genom personlig utveckling

Har du tappat kontrollen över ditt liv på grund av alkohol och andra droger?

När du har är kemiskt beroende är livet ohanterligt. Eftersom tillvaron inte fungerar är det lätt att ständigt fly till drogerna som skänker förutsägbar och omedelbar lättnad från det som smärtar. Men när du är kemiskt bedövad är du som förlamad utan förmåga att göra något åt det som felar. Så fort du nyktrat till upptäcker du att du är kvar i dina gamla bekymmer och att ingenting har förändrats. Tankar, känslor och livet fortsätter att plåga dig. Du sitter fast i en virvlande negativ spiral som obönhörligt bryter ner alla delar av din tillvaro.

Lär dig hur du kan leva nykter och göra bestående förändringar i ditt liv

Nyckeln till en meningsfull och nykter tillvaro är din förmåga att kunna ha dina tankar, känslor och handlingar i harmoni. När du har förmågan att balansera den här trion av beteenden börjar ditt liv att bli som du önskar och suget efter alkohol och droger kommer att försvinna. I den här boken får du tillgång till flera praktiska övningar där du kan undersöka dina värderingar och sätta upp livsmål. När dessa är tydliga kan du med hjälp av de strategier för personlig utveckling som här presenteras förändra din tillvaro. När du jobbar med dig själv en dag i taget kommer du att sätta ett större värde på din personliga utveckling och det nya liv du bygger upp, än på alkoholen och drogerna.

Kai Cravelin är Legitimerad psykoterapeut med kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (KBT). Efter att själv tagit sig ur sina egna svårigheter med beroende har han sedan början av 2000-talet arbetat med behandling av psykisk ohälsa. Kai har förutom sitt kliniska patientarbete varit verksam som chef och behandlingsansvarig på olika behandlingshem. Under åren har han även utvecklat modeller för behandling och parallellt utbildat och handlett vårdpersonal.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone